sunnuntai 9. huhtikuuta 2017

Rauhallisemmalla issikkamaastolla Tuulensillan tallilla 2.4.
Vidur 
Sunnuntaina 2.4. lähdimme taas Ylöjärven metsiä kohti, tällä kertaa vähän eri porukalla kuin viimeksi. Suunnitelmana oli mennä alkuvuoden maaston tyyppinen maasto vähän rauhallisempana versiona, koska kaikki osallistujat eivät olleet maastoilleet paljoa aikaisemmin. Saavuimme vähän ennen kymmentä Tuulensillan tallin pihaan ja kohta maaston vetäjä Jassu tulikin meitä vastaan. Meille jaettiin tallitoimistossa sopivat ratsut ja sitten lähdimme hakemaan hevosiamme isosta tarhasta. Minä sain Vidurin :) Harjasimme ja satuloimme hevoset ulkona puomiin sidottuna ja voi että kuinka niistä lähti jo talvikarvaa! Irtokarvat kerättiin fiksusti erikseen pussiin, jotta ne eivät valloittaisi tallin pihaa.

Aluksi menimme kentälle selkään nousua varten ja sitten lähdimme maastoon. Kuljimme suurimman osan ajasta isompia hiekkateitä, koska reippaammat askellajit eivät olisi vielä jäisillä metsäteillä onnistuneet. Sulia kohtia oli hiekkateillä tosi mukavasti ja pääsimme tölttäämään reippaasti pitkät pätkät! Hevoset olivat ihanan maastovarmoja eivätkä säikkyneet satunnaisia autoja, koiria tai joutsenia. Lopulta laukkasimme reippaasti pari lyhyempää pätkää, kun kaikille se kävi. Ihan huippua! Pitkät loppukäynnit menimme metsän pikkuteillä.

                    Tuuhea tukka
               Kevät oli edennyt viime reissusta :)
Loppukäyntejä. Hokit oli kaikilla ja koko metsä ei näyttänyt ihan tältä :)
Lopulta maasto päättyi niin kuin kaikki hyvä aina. Sateelta säästyttiin kokonaan, vaikka taivas oli harmaa. Päästimme hevoset varusteiden poisoton jälkeen hetkeksi piehtaroimaan kentälle, ilmeisesti jotta loimet säästyisivät kuraiselta kohtalolta. Sen jälkeen harjasimme kurat pois, loimitimme ja päästimme hevoset takaisin kavereiden kanssa tarhailemaan.

Ruskea on uusi musta! 
Maasto oli todella kiva ja uskon että moni meistä tulee uudestaan! Yhdelle maasto oli ensimmäinen islanninhevosen selässä ja minullekin vasta toinen.  Itse olen käynyt Tampereella maastossa vain talviaikaan ja voisi tätä joskus lämpimämpään vuodenaikaankin kokeilla. :) Tuulensillan tallilla kuulemma on kesällä(kin?) esimerkiksi pitempiä laavumaastoja, joihin on yleensä hyvin paikkoja auki yksittäisillekin ratsastajille.

TeURaS:n maastoilijat
 Kiitos paljon kivasta reissusta! 

Kiitos kuvista osallistujoille ja Jassulle! P.S. Blogin lukijat, ottakaa yhteyttä jos haluatte toteuttaa hyviä reissuideoitanne! :)  Hallituksessa ei ole hirveän montaa tyyppiä ja autotilanne on vähän huono välillä, joten entistä monipuolisempaa toimintaa saa jos tulee mukaan järjestämään. 

Reissusta raportoi Sonja (joka yrittää skarpata HTML-jutuissa ensi kerralla lisää)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti